★ The Daily Roxette Archives


Tack Peter för visdomsord och god smak! /P.

Då vill jag med rätt många ord tacka för det som varit... kul konsert igår - kul att ni inledde med ”Vill ha ett svar” ?. Just den EPn ”Swing & Sweet” gjorde indirekt med tanke på covern ”And your bird can sing” att jag 1985 köpte samtliga Beatles-plattor på vinyl. Jag har ju alltid haft glädje av er musik som så - men också upptäckten av 60-talet där popen definitivt är sprungen ifrån. The Kinks, The Searchers, The Beatles (som sagt) och så vidare... Jag hade en rätt knackig barndom - just i den röran när jag som mest tröstade mig med ABBA så dök ni upp. För mig startade det 1980 (tankefel innan trodde jag varit med sedan 1979) när jag hörde ”Flickorna..” för första gången. Gillar skramlet på första plattan fortfarande - så opolerat och rått. Tyvärr blev ”Moderna Tider” rätt platt ljudmässigt - men är enligt mig er solklart bästa platta. Bara för att ge ett exempel så låter ”Det hjärta som brinner” rätt sådär på platta - men galet magisk live. Lutar åt - de senaste åren - att det sammantaget är er skönaste och bästa låt - mer om det snart. Själv basist - och Herrlins magiska basspel är något jag alltid försökt få andra att upptäcka. Mycket fokus på Fritzons farfisa - med all rätt - men Herrlins melodiösa basspel minst lika viktigt i min bok. Alla återföreningar har ju varit guldstjärnor i min bok - även om jag som en rätt ”insatt” Gyllene Tider-fan hade uppskattat att ni kanske hade vågat ngt mer. GT25 var det ”Fån telefon”, 2013 ”På jakt efter liv” och nu ”Vandrar i ett sommarregn” som var lite mer okända albumspår. Älskat dom stunderna och skulle egoistiskt önskat att ni hade gjort några fler - som Moderna Tider Turné-öppnaren ”Tuff tuff tuff...”. Men fattar ert val wå klart. Återföreningar endast, med ett inte aktivt band, lämnar ju få val.. GT25 på Ullevi längts fram 2004 när hela publiken sjunger ”Tuffa Tider” innan Per börjar sjunga är wtt bestående minne. Helt fantastiskt galet ? Igår - på er absolut sista konsert (i Sverige ?) hade jag med mig mina döttrar 10 och snart 13 år. Båda diggade och sjöng med i varenda textrad. Det gav mig lika mycket om inte mer än själva konserten. Min äldsta dotter föddes alltså två år efter GT25 - jag har gjort mitt för att säkra återväxten... Tycker ni gör rätt som sätter punkt. Även om det satt 200 klumpar i magen under ”När alla vännerna gått hem”. Usch. Men samtidigt: aldrig låtit bättre - även om ni sänkt tonart på några låtar bl a ”Det är över nu” låter kanske tyngre musikaliskt - men gillar ju när Per pitchar högt (kanske inte ”Händerna”-högt, men ändå). Vill tacka för allt genom att dela min topplista över era bästa stunder: Gyllene Tider: ”Revolver Upp”, ”Buddy Holly” och ”Fån telefon” Moderna Tider: ”Tuff tuff tuff”, ”Det hjärta som brinner” ”När alla vännerna gått hem” Puls: ”Puls” ”Vandrar i ett sommarregn” ”Honung och guld” Heartland café: ”Run run run”, ”Break another heart” ”Even if it hurts” Finn fem fel: ”Solsken”, ”Ordinärt mirakel”, ”Hjärta utan hem” Dags att tänka på refrängen: ”Det blir aldrig som man tänkt sig” ( även om demon från 80-talet ”Är det jag” är ännu mer skruvad textmässigt), ”Tio droppar regn” ”Dags att tänka på refrängen” Skrot och korn: ”Det kändes inte som maj”, ”Någon att hålla i hand” (sorry för covern där), ”Aftonstjärna” Singlar/EPs: ”Faller ner på knä”, ”Ljudet av ett annat hjärta”, ”Det är över nu”. Om jag baserat på det skulle försöka mig på en topp niolista så skulle den se ut så här: 1. ”Det hjärta som brinner” (anno hur den låter nu) 2. ”Faller ner på knä” 3. ”Buddy Holly” 4. ”Ljudet av ett annat hjärta” 5. ”Det är över nu” 6. ”Fån telefon” 7. ”Tuff tuff tuff” 8. ”Revolver upp” 9. ”När alla vännerna gått hem” Kära kära fina GT! Tack för allt. Tack för att ni gjorde ”Moderna Tider” till en modern klassiker som folk bara kräktes på när jag kom dragande med på vinyl i slutet på 80-talet. Tack för att ni varit en tröst i många tinga situationer i livet! Tack för att ni får en 47-åring att studsa på konserterna! Tack för att ni avslutade i Halmstad (bor numer nära i Laholm) och slutligen tack för att ni i ert avsked gör det värdigt genom att låta snorbra! Nu är der minnena, musiken och en och annan DVD som får utgöra det framtida GT, gott så!
  ★ Third party content from

Facebook: Gyllene TiderThis article has been syndicated from a third-party website. By following this link:

https://www.facebook.com/307221839383207_2032484330190274

you'll get to the page this news came from. Beware, you're leaving The Daily Roxette!

Internal reference code for TDR's Good Reporters: [tdr 1053943]

This article was posted here on TDR in these categories:

Archive, Facebook: Gyllene Tider.

As this content has been created by third parties, errors (such as broken links) may occur. TDR assumes no responsibility for links to external sites, over which TDR has no control.
  ★ Publishing date:


.
  • `