★ The Daily Roxette Archives

Hej hopp! Här kommer Pers egna kommentarer, som en liten helgpresent nu när ni har börjat lyssna in er på skivan! En händig man Skrevs på balkongen en solig dag i Halmstad förra sommaren. Textidén och titeln kom först. Vi spelade in 2 versioner av denna låt nere i Skåne. Den första (som vi numera kallar ”En händig man (blåser)”...) låter helt annorlunda med ganska maffigt intro och en massa... just det... blås. Jag gillade den inte riktigt, kändes som om min ursprungliga idé gått förlorad och min röst liksom försvann i alltihop..... så vi gjorde ett nytt, primitivare, försök. Och det blev öppningslåt och första singlen! Pratar med min müsli (hur det än verkar) Gjorde en akustisk demo nere i Tits & Ass förra sommaren som blev skitbra. Sen när jag spelade upp demon för C&C (Clarence Öfwerman & Christoffer Lundquist) så hördes det helt nya saker i deras fantastiska hjärnor. Plötsligt fanns det en ”Doors-orgel”, ett smattrande trumkomp i refrängerna och en förtjusande Helena (Josefsson) i sticket. Jag jublade såklart! Texten handlar, som alla fattar, om en ensam stackare som sitter och pratar med sin frukost om hur bra allt kommer att bli... kanske... till slut.... Jag skulle vilja tänka en underbar tanke Var allas favorit i studion från dag 1! Det är en sådan där låt som kickar till i hjärtat redan när den skrivs! Det har hänt några gånger genom åren, jag är lyckligt lottad som fick uppleva det även som 47-åring!!! Titeln kom först, den har jag ruvat på i flera år. Vi spelade in låten bland de sista för vi ville ”experimentera av oss” på andra låtar först. Den här behöver nästan ingenting alls så det gällde att ”hålla tillbaks”. Några akustiska gitarrer, lite kör och en dansbandsbas. Härligt. Fru Nordin Tja, min fru heter ju Nordin så alla antar ju att den handlar om henne. Och det är ju... kul. Jag skrev den i studion i Skåne i vintras och visste direkt att den behövde ett hett temperament, lite ”Who-gitarrer” på ena sidan till vänster och härligt ettriga trummor som Jens (Jansson) är så duktig på att spela precis efter frukost. Gillade inte min sång så jag gjorde om alltihop sent om natten strax före mix nu i april. Det blev bättre. Dixy Skrevs också i studion i Skåne i vintras, både text och musik på samma gång. Det tog ungefär 2 timmar. När jag var klar så spelade jag upp låten för C&C och vi gjorde en tagning direkt på studs. Jag hade capo på 9:e bandet på gitarren (min gamla Martin) och någon kom på att det vore småkul med en klarinett som spelade lite free-form, lite dixieland sådär som vi inte vet ett skit om. Sagt och gjort, Christoffer hämtade en dammig klarinett och gjorde påläggen innan middag! Vilken kille! Speciellt med tanke på att det var andra gången han höll i instrumentet! Vad vore jag utan dessa grabbar??? När Karolina kom Yepp, jag skrev den i studion i Skåne! Versen har en sorts sommarkänsla över sej som är väldigt tilltalande i mina öron, refrängen är egentligen bara en avslutning på själva versen och tar ingen plats alls. Det är versen som är grejen, liksom.... Kärnan i texten handlar om... ingen du känner... vi pratar barndom och sextital... därav textraden ”himlen var full av astronauter”... Hannas kärlekspil ”Hanna” dyker upp lite här och där. Kul. Kommer inte ihåg så mycket om denna, vet att jag lyssnade mycket på Kinks när den skrevs och den låter faktiskt lite som en gammal Kinks-låt från 65, typ. Sköna saxar i sticket som C&C spelade in när jag tittade bort. Om du kommer ihåg Denna gillar jag mycket. Skrevs framför TVÂ’n i vardagsrummet i Stockholm i augusti förra året. Det är svårt att vara så här enkel och stanna vid det, det vet alla som skriver låtar. Om jag vetat då (vad jag vet nu) Hette från början ”If I knew then (what I know now)” och skrevs till Roxettes ”Ballad Hits” och ”Pop Hits” samlingar 2002. Den spelades aldrig in varför jag gjorde en svensk text året därpå som legat i malpåse sedan dess. Dess tid är nu!!! Jag gillar denna låt jättemycket. Den har en härlig 60-tals aura runt sej, Christoffer la dessutom till några sköna Beatles-inspirerade 12-strängade akustiska gitarrlicks i verserna som blev fullträffar i krysset i min bok! TomTom Skrevs snäppet försent för att hinna komma med på ”Mazarin”. Problemet med låtar som ligger och samlar damm är att man glömmer bort alternativt tröttnar på dem. Jag hade glömt bort denna men C&C påminde mej! Har för mej att jag tänkte skriva en hel räcka låtar med ”TomTom” som huvudfigur men kom inte längre än så här. Han kommer säkert tillbaks. Våldsamt stillsamt Balkongen i Halmstad! Det var dags för lite 60-tals R&B och det är såhär vit jag låter när jag tar på mej min mörkhyade mask, ha ha ha!!! Kom på titeln och resten gav sej själv. Sådana här låtar kräver ingen ”tyngd” i texterna, då tar texten överhand. Och det är inte meningen. Trött Har för mej att den föddes strax efter att GT25-turneÂ’n avslutats 2004. Jag älskar sådana här härliga neanderthal gitarr-riff (mitt bästa sen ”Come back tomorrow (and we do it again)” från Son of a Plumber-plattan!!!) och just detta har lite Led Zep över sej. Vi poängterar detta ytterligare med el-pianot som dubbar riffet. Kan bli väldigt cool live.... Samma gamla vanliga visa Ytterligare en titel som funnits med mej ett bra tag. Skrev versen i studion i Skåne och jobbade klart allt nere i Halmstad. Idén? Tja, muskelbefriad sommarpop med glimten i ögat som vanligt..... Min hälsning Oj! Denna skrev jag när jag var 19 år! 1978. Det finns några gamla replokaldemos med Gyllene Tider från året därpå. GT spelade aldrig in den så den har legat i skönhetssömn sedan dess. Jag skrev om ett par textstrofer i vers 1 annars så är allting ”original”. Vi visste inte hur vi skulle arrangera den så vi testade med en helt vanlig live-inspelning i studion. Jag sjöng och spelade gitarr, Clarence spelade ytterligare en akustisk gura medan Christoffer greppade en elektrisk Gibson ES-175 jazzgitarr. Till vår stora förvåning så kändes allt helt rätt efter bara en tagning, bättre än så här blir den inte. Sen la vi på en bas, en tramporgel och Helena hälsade på och stänkte lite magi i bakgrunden. Hon vill sväva över ängarna En av mina favoritlåtar. Skrev både text och musik i vintras nere i Skåne-studion. Kändes suverän som öppningslåt på EPÂ’n. Spelade in låten i två olika tonarter men valde den ”ljusaste”. Jag älskar verkligen den här refrängen. Signal Visste inte riktigt vart den här låten skulle ta vägen. Hade en akustisk skiss att utgå ifrån som flyttat texten i förgrunden på något sätt. Jag gillade det. Christoffer tyckte det lät som en gammal Fleetwood Mac-låt så jag antar att vi började tänka i hans banor. Solen kom från ingenstans Var länge avslutningsspåret på plattan ända tills vi spelat in ”Min hälsning”. Gillar texten på denna (är fortfarande stolt över rimmen: ”Vårjackan låg/under vinter-upptåg/gömd i min garderob”...) och Helena sjunger underbart som alltid. Finns i en instrumentalversion också kallad ”Vet du vad jag egentligen vill?”. Du kommer så nära (du blir alldeles suddig) Finns i flera olika versioner. Denna, som avslutar EPÂ’n, spelades in i Tits&Ass-studion i Halmstad förra sommaren. Avskalat, bara akustisk gitarr och lite vackert pling-plong på pianot och miniatyrsynten. Känns bra.
  ★ Third party content fromGessle.comThis article has been syndicated from a third-party website. By following this link:

https://www.gessle.com

you'll get to the page this news came from. Beware, you're leaving The Daily Roxette!

Internal reference code for TDR's Good Reporters: [tdr 109944]

This article was posted here on TDR in these categories:

www.Gessle.com.

As this content has been created by third parties, errors (such as broken links) may occur. TDR assumes no responsibility for links to external sites, over which TDR has no control.
  ★ Publishing date:


.
  • `