Gyllene Tider
Live
Exclusive

Gyllene Tider skakade om Göteborg


Tänk dig att du ser tre småstadskonserter på en och samma gång, och att hela publiken är proffs.


Ord… Jag saknar ord. Men vi provar väl:

Ullevi har alltid varit Gyllene Tiders heliga graal, förutom Halmstad förstås. Det är på Ullevi de har spelat sina mest omtalade konserter, med enorma publikrekord. Igår var det meningen att Gyllene skulle spela för sista gången i Sverige. Vilken press! Dessutom filmades konserten för att visas för barn och barnbarn, så därför behövde allt vara perfekt. Ullevi var nästan utsålt – 54430, scenen större än normalt, bredare och med fler spottar.

När jag tidigare har skrivit om ett småstadsband, visade det sig igår att Gyllene Tider utan problem kan mäta sig med världsartister. Det kändes nästan som att detta var slutspelningen på hela turnén, allt som hänt innan var bara förberedelser. Bandet var i absolut toppform, de gav allt och lite till. Leenden, poser, skratt, mellansnack, allt du kan tänka dig!

Publiken i Göteborg, som delvis bestod av gräddan av Roxettes fans ute i världen, var också van att vara i rampljuset på stora konserter, det märktes väl. De behövde ingen uppvärmning alls, utan efter några sekunder så var alla armar i vädret, mobilficklamporna lyste upp arenan bra mycket tidigare än på andra konserter. När Micke bad dem att sträcka upp armarna för en selfie, så tog det bara en bråkdel av en sekund innan alla armar på Ullevi var i luften. Ett nöje att se! Bakom mig stod en man som efter en sekund av varje låt skrek “Jaaaa!!” för han var så nöjd. Till och med folket på pressläktaren dansade.

Så ja, bra val att banda denna konserten, jag hoppas verkligen att vi får ett bestäende minne.

Nästa stopp Kalmar, ännu en småstad.

Foton: Kai-Uwe Heinze

  ★ The authors:


  ★ Publishing date:

August 6th, 2019


Internal reference code for TDR's Good Reporters: [tdr 1053287]

This article was posted here on TDR in these categories:

TDR:Exclusive, TDR:Gyllene Tider, TDR:Live.

  ★ Read more about...

  • `