★ The Daily Roxette Archives

Idag fyller "Per Gessle" 25 år! Plattan, som från början hette "Syrenernas tid", släpptes idag, den 8 april 1983. Per berättar att han började spela in den här plattan direkt efter "Puls" när de andra fyra i Gyllene Tider åkte in i lumpen. "Jag kommer ihåg att jag inte riktigt kom överens med min ljusa röst så jag la alla låtarna i alldeles för låga tonarter (för att få "mörkare" röst). Detta är/var ett stort misstag. Vissa låtar, till exempel 'Syrenernas tid', hade blivit mycket bättre med lite vassare sång..." Per är heller inte riktigt nöjd med omslaget, fotat på Tylösand samt på hotell Hallandia i Halmstad: "Jag har aldrig gillat omslaget. alldeles för 'vuxet' för en 24-åring... men det blev kanske så för att visa upp en annan sida av mej än den i GT..." Skivan genererade en singel; "Om du har lust" med B-sidorna "Överallt" och "Man varnade för halka" men den är i princip omöjlig att få tag på. EMI hävdade till och med att den aldrig gavs ut nån gång. Vissa källor hävdar att Anne-Lie Rydé blev så förtjust i "Segla på ett moln" att hon "stal" den (dvs. övertalade Per att få den), men det är inte sant, Anne-Lie fick den eftersom den blev över. Skivan gavs ut på CD i boxen "På väg" 1 juli 1992, då med tre bonusspår. "Segla på ett moln" tillsammans med Marie Fredriksson, hamnade på skivan "Demos 1982-86". Kommentera nyheten
  ★ Third party content fromGessle.comThis article has been syndicated from a third-party website. By following this link:

https://www.gessle.com

you'll get to the page this news came from. Beware, you're leaving The Daily Roxette!

Internal reference code for TDR's Good Reporters: [tdr 109879]

This article was posted here on TDR in these categories:

www.Gessle.com.

As this content has been created by third parties, errors (such as broken links) may occur. TDR assumes no responsibility for links to external sites, over which TDR has no control.
  ★ Publishing date:


.
  • `